X
تبلیغات
آرد ، نان ، كيك و كلوچه ، شيريني و شكلات - اخبار

آرد ، نان ، كيك و كلوچه ، شيريني و شكلات

وبلاگ تخصصي صنايع آرد ، نان ، كيك و كلوچه ، شيريني و شكلات ، ماشين آلات و صنايع وابسته

سيستم نوبت دهي در يك نانوايي در قم

سيستم نوبت دهي در يك نانوايي در قم



 

 


 

 


+ نوشته شده در  جمعه سی و یکم اردیبهشت 1389ساعت 10:24  توسط ابوالفضل (مدیر وبلاگ)  | 

بهترين نان باگت سال 2010

هر سال مسابقه اي با عنوان بهترين نان باگت در شهر پاريس برگزار مي گدد كه امسال يعني سال 2010 آقاي جبرئيل بوديان()Djibril Bodian از اين شهر برنده ي جايزه فوق گرديد.

Grand Prize for the Best Artisanal Baguette in Paris 2010




آقاي بوديان 33 ساله و در كشور سنگال متولد شده و در 6 سالگي همراه با خانواده خود به كشور فرانسه مهاجرت نموده است


+ نوشته شده در  چهارشنبه پانزدهم اردیبهشت 1389ساعت 19:25  توسط ابوالفضل (مدیر وبلاگ)  | 

اعلام نتايج آزمون جامع و ارزيابي حرفه اي دوره هاي کارداني علمي - کاربردي پودماني 89-88

+ نوشته شده در  چهارشنبه هشتم اردیبهشت 1389ساعت 15:4  توسط ابوالفضل (مدیر وبلاگ)  | 

اعلام نتايج پذيرفته شدگان دوره هاي كارداني و كارشناسي دانشگاه جامع

+ نوشته شده در  جمعه بیستم فروردین 1389ساعت 22:51  توسط ابوالفضل (مدیر وبلاگ)  | 

مهندسان ايراني مسئوليت فني صنايع آرد و نان را عهده دار مي شوند

رئيس مرکز آموزشي علمي کاربردي صنايع غلات گفت: با تربيت نيروهاي جوان در رشته هاي مهندسي صنايع غذايي در اين مرکز، از اين پس مهندسان ايراني مسئوليت فني کارخانه هاي آرد و نان صنعتي را عهده دار خواهند شد.
"محمدرضا سابقي" روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، افزود: اين مرکز رشته جديدي را با عنوان "تکنولوژي صنايع آردسازي" را راه اندازي کرده که دانشجويان اين رشته مي توانند با گذراندن 70 واحد تخصصي، دانش آموخته اين رشته شوند.
وي گفت: پيش از اين 400 کارخانه آردسازي کشور توسط مهندسان خارجي اداره مي شد اما با اقدام اين مرکز، جوانان ايراني با گذراندن دوره هاي آموزشي، جذب بازار کار در صنايع مرتبط با آرد و نان خواهند شد.
سابقي، با بيان اينکه در زمان حاضر بيش از 55 هزار واحد نانوايي در سراسر کشور فعاليت مي کنند، افزود: براي نظارت بر اين واحدها، به پنج هزار دانش آموخته نياز است.
وي ادامه داد: تاکنون نان بعنوان اصلي ترين ماده غذايي خانواده ها مورد توجه قرار نگرفته
بود اما اين مرکز، آموزش با محوريت آرد، نان و صنايع غلات را آغاز کرده و در زمان حاضر بيش از يک هزار و 500 دانشجو در سطح کارداني و کارشناسي در حال تحصيل هستند.
+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و ششم اسفند 1388ساعت 0:6  توسط ابوالفضل (مدیر وبلاگ)  | 

مواد آزمون جامع رشته هاي مرتبط با صنايع غذايي دانشگاه جامع علمي كاربردي

مواد آزمون جامع رشته هاي مرتبط با صنايع غذايي دانشگاه جامع علمي كاربردي

تاريخ آزمون جامع سال 88 = جمعه 21 بهمن ماه

كارت ورود به جلسه آزمون در سايت sanjesh.org از روز 4 شنبه قابل دريافت است



مواد درسي آزمون جامع علمي كاربردي رشته تكنولوژي آردسازي


1- شناخت گندم و صنايع وابسته آرد
2- آشنايي با دياگرام پاكسازي و توليد آرد
3- آشنايي با ماشين آلات دريافت،نگهداري و پاكسازي آرد
4- كنترل كيفيت و آزمايشگاه
5- انتقال پنوماتيك و Aspiration


مواد درسي آزمون جامع علمي كاربردي رشته روغن خوراكي

1- فرآيند روغن كشي
2-كنترل كيفيت روغن هاي خوراكي
شناخت و نگهداري دانه هاي روغني
خواص فيزيكي و شيميايي روغن
تصفيه روغن


مواد درسي آزمون جامع علمي كاربردي رشته شيريني سازي-گزسازي

1- شناخت مواد اوليه گز سازي
2- فرآيند توليد گز
3- اصول و نحوه بسته بندي
4- نگهداري و تعمير ماشين آلات
5- ميكروبيولوژي مواد غذايي


مواد درسي آزمون جامع علمي كاربردي رشته توليد و فرآوري خشكبار

1- شيمي مواد غذايي
2- ميكروبيولوژي خشكبار
3- تكنولوژي فرآوري محصولات خشكباري
4- انواع روش هاي نگهداري و افزايش ماندگاري محصولات خشكباري
5- ماشين هاي عمل آوري و جابجايي صنايع خشكبار


مواد درسي آزمون جامع علمي كاربردي رشته شيمي آزمايشگاهي گرايش غذايي

1- اصول استاندارد
2- اصول كنترل كيفيت
3- شيمي مواد غذايي
4- صنايع غذايي
5- ميكروبيولوژي


مواد درسي آزمون جامع علمي كاربردي رشته صنعت شيريني سازي

1- شيمي مواد غذايي
2- شناخت مواد اوليه
3- فرآيند توليد 1و2
4- ماشي آلات خط توليد 1 و2


مواد درسي آزمون جامع علمي كاربردي رشته صنايع كمپوت و كنسروسازي

1- آز-شناخت مواد اوليه صنايع كمپوتو كنسرو سازي
2- نگهداري و تعمير ماشين آلات
3- شيمي مواد غذايي
4- فرآيند توليد صنايع كمپوت و كنسروسازي 1
5- فرآيند توليد صنايع كمپوت و كنسروسازي 2
6- ماشين آلات خط توليد صنايع كمپوت و كنسروسازي 1
7- ماشين آلات خط توليد صنايع كمپوت و كنسروسازي 2

+ نوشته شده در  یکشنبه شانزدهم اسفند 1388ساعت 14:47  توسط ابوالفضل (مدیر وبلاگ)  | 

افتتاح دومين واحد بزرگ توليد نان صنعتي کشور

ایسکانیوز: دومین کارخانه نان صنعتی با ظرفیت تولید روزانه 50 تن به بهره‌برداری رسيد.

به گزارش روز سه شنبه باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران "ایسکانیوز" به نقل از شبکه اطلاع‌رسانی بازرگانی ایران (شابا)، حمید علیخانی، معاون وزیر بازرگانی با اعلام این خبر به مشکلات نان سنتی و گرایش به تولید نان صنعتی اشاره کرد و اظهار داشت: با وجود پرداخت یارانه 3 هزار میلیارد تومانی به نان، دولت، نانوا و مردم از کیفیت آن رضایت ندارند و این در حالی است که تولید نان سنتی از نظر اقتصادی نیز برای نانوایان مقرون به صرفه نیست.

وی خاطرنشان کرد: در نانوایی‌های سنتی 70 درصد از هزینه‌ها مربوط به نیروی انسانی است و 5 تا 7 درصد هزینه مواد اولیه است که در هیچ جای دنیا این شیوه منطقی نیست.

این مقام مسوول با بیان این مطلب که مردم ایران با مصرف 162کیلوگرم نان در سال رتبه نخست جهانی در اختیار گرفته‌اند که یکی این میزان دو برابر مصرف متوسط جهانی است، اظهار داشت: عدم پرداخت قیمت واقعی یکی از معضلات نان است و اگر نان قیمت واقعی داشت ضایعات نیز به این حجم نمی‌رسید.

معاون وزیر بازرگانی با ذکر آمار فوق به ضرورت حرکت به سمت تولید نان‌های صنعتی تاکید کرد و گفت: در شرایط فعلی سه ضلع دولت، تولیدکننده و مصرف‌کننده نان ناراضی هستند که دلایلی چون عرضه نان بی‌کیفیت سنتی، نانوایی‌های غیربهداشتی، محدودیت در تنوع تولید و عدم وجود حق انتخاب برای مشتری و همچنین بالا بودن میزان ضایعات نان در کشور سبب ایجاد این نارضایتی‌ها هستند.

وی ادامه داد: از 3 سال گذشته تاکنون که اجرای طرح نان صنعتی از سوی دولت جدی گرفته شده تنها یک پروژه تولید نان به روش صنعتی به بهره‌برداری رسیده و امروز شاهد افتتاح دومین پروژه این طرح خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران با بیان این مطلب که در این واحد تولیدی صنعتی، نان صد درصد به روش صنعتی و بدون دخالت دست تولید می‌شود، اظهار داشت: کارخانه نان صنعتی هومت با ظرفیت تولید روزانه 50 تن فردا به بهره‌برداری می‌رسد.
وی افزود: این واحد تولیدی توسط بخش خصوصی و با حمایت شرکت بازرگانی دولتی ایران به بهره‌برداری می‌رسد.

معاون وزیر بازرگانی تاکید کرد: 9 میلیون تن آرد در سال برای مصرف نان در اختیار نانوایی‌ها قرار داده می‌شود که خوشبختانه‌ترین حالت 10 درصد از این آرد به هدر می‌رود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر 57 هزار واحد نانوایی در کشور فعالیت می‌کنند که از این تعداد، بخشی از نانوایی‌ها آرد یارانه‌ای دریافت کرده و 5400 واحد نانوایی هم آزادپز هستند که آرد با نرخ آزاد خریداری می‌کنند.
معاون وزیر بازرگانی در خصوص وضعیت تولید نان صنعتی در کشور گفت: در حال حاضر در ایران 37 هزار تن نان فانتزی و 360 هزار تن نان صنعتی تولید می‌شود در حالی که باید ظرفیت تولید نان صنعتی در کشور چهار میلیون و هشتصد هزار تن باشد.

مديرعامل شرکت مادرتخصصي بازرگاني دولتي ايران فضاي اين واحد نان صنعتي را هزار و 500 متر بيان کرد و گفت: در مجموع 65 کارگر به کار مشغول خواهند شد. 
اين واحد با 35 ميليارد تومان سرمايه و در زميني به وسعت 1/5 هکتار در بهارستان کرج فعال بوده، ظرفيت توليد اين واحد صنعتي روزانه 50 تن است.
+ نوشته شده در  سه شنبه بیست و هفتم بهمن 1388ساعت 15:46  توسط ابوالفضل (مدیر وبلاگ)  | 

منابع و مواد آزمون جامع پودماني رشته توليد نان

قابل توجه دانشجويان پودماني رشته توليد نان
منابع ( مواد ) آزمون جامع پودماني رشته توليد نان
كد رشته: 1055

تاريخ آزمون: 21 اسفند 1388

مواد آزمون

تئوري

عملي

1-شناخت گندم و تكنولوژي آرد

100

-

2-شناخت مواد اوليه نان

100

-

3-تكنولوژي توليد نان

100

-

4-عمليات توليد نان 2 و كنترل كيفيت

-

100

5-اصول بهداشت كار در نانوايي

100

-

+ نوشته شده در  جمعه شانزدهم بهمن 1388ساعت 12:43  توسط ابوالفضل (مدیر وبلاگ)  | 

زمان ثبت‌نام در آزمون پذیرش دوره‌های کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته علمی – کاربردی سال 1388

بدین‌وسیله به اطلاع داوطلبان متقاضی ثبت‌نام در آزمون پذیرش دوره‌های کاردانی، کارشناسی  پیوسته و ناپیوسته علمی – کاربردی دانشگاه جامع علمی – کاربردی سال 1388 می‌رساند ثبت‌نام دوره‌های فوق‌الذکر از روز یکشنبه 27/10/88 آغاز و در روز شنبه 3/11/88 پایان می‌پذیرد. ثبت‌نام از داوطلبان مذکور از طریق شبکه اینترنت سازمان سنجش آموزش کشور به آدرس www.sanjesh.org انجام خواهد شد. متقاضیان در صورت واجد شرایط بودن مي‌توانند بر اساس ضوابطی که در اطلاعیه سازمان سنجش آموزش کشور که در سایت سازمان سنجش و نشریه پیک سنجش روزهای دوشنبه 14/10/88 و 21/10/88 منتشر می‌گردد برای ثبت نام اقدام نمایند.

ضمنا به اطلاع می‌رساند آزمون پذیرش دوره‌های کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته در روز جمعه 14/12/88 برگزار خواهد شد.

+ نوشته شده در  شنبه بیست و ششم دی 1388ساعت 14:55  توسط ابوالفضل (مدیر وبلاگ)  | 

ثبت­ نام آزمون جامع و ارزيابي حرفه­اي پودماني از 22 دي ماه آغاز مي شود

به گزارش روابط عمومي دانشگاه جامع علمي كاربردي ، براساس اعلام مديريت آزمون آموزش هاي خاص و غير حضوري دانشگاه ، ثبت­نام داوطلبان واجد شرايط شركت در آزمون فوق صرفاً از طريق سامانه ثبت­نام اينترنتي آزمون جامع و ارزيابي حرفه­اي به آدرس http://azmoonjame.uast.ac.ir  انجام خواهد شـد و داوطلبان واجد شرايط مي­بايست پس از مطالعه دفترچه راهنماي ثبت­نام آزمون كه از طریق سامانه اينترنتي فوق­الذكر قابل دانلود مي­باشد، شخصا نسبت به درج مشخصات فردی و آموزشی خود مطابق پيش‌نويس تقاضانامه مندرج در دفترچه راهنمای ثبت‌نام آزمون مذکور اقدام نمايند. داوطلبان جهت دريافت نام كاربري و رمز عبور و اطلاعات آموزشي موردنياز جهت ثبت­نام اينترنتي مي­بايست از 15 دي ماه به مركز آموزشي خود مراجعه نمايند. ضمناً داوطلبان مي­بايست شخصاً از روز سه­شنبه 22 دي ماه تا چهارشنبه 30 دي ماه نسبت به ثبت­نام اقدام نمايند.همچنين وجه ثبت­نام در آزمون مذكور 59 هزار و 500 ريال  مي­باشد. داوطلبان تایید شده می‌بایست فیش پرینت شده آزمون مذکور را از مرکز آموزشی مربوط دریافت و نسبت به واریز و تحویل آن به مرکز ذيربط تا تاریخ مشخص شده از سوی مرکز آموزشی ، اقدام نمایند. ثبت­نام اوليه داوطلب يا واريز فيش به منزله تأييد شركت در آزمون نمي­باشد و متقاضيان مي­توانند نتيجه تأييد يا عدم تأييد شركت در آزمون را از طريق سامانه و با استفاده از كد رهگيري و شماره شناسنامه خود از روز دوشنبه 10 اسفندماه مشاهده نمايند.

بر اساس اعلام مديريت آزمون آموزش هاي خاص و غير حضوري دانشگاه آن دسته از داوطلبان واجد شرکت در آزمون مذکور كه طرح­هاي خوداشتغالي و اشتغال­زايي خود را جهت بررسي به مديريت فناوري ارسال كرده و تاكنون جواب قطعي نسبت به پذيرفته­ شدن آن دريافت ننموده­اند ، مي­بايست نسبـت به ثبت­نام خود اقدام نمايند. همچنين داوطلبان معلول جسمي حركتي ، نابينا و كم­بينا مي­بايست اصل تأييديه سازمان بهزيستي را تا 10 دي ماه به مركز آموزش خود ارايه نمايند و تصوير تأييديه مذكور را در روز آزمون به همراه داشته باشند. داوطلبان می‌بایست پیش از اقدام به ثبت‌نام اینترنتی عکس خود را مطابق فرمت درخواستی دفترچه راهنما اسکن نمایند. با توجه به اینکه امکان ویرایش اطلاعات ثبت شده توسط داوطلبان پس از اتمام کلیه مراحل ثبت‌نام وجود ندارد، داوطلبان می‌بایست در کلیه مراحل دقت نمایند و مسئولیت عدم درج اطلاعات صحیح مستقیما بر عهده دانشجو می‌باشد.

همچنين صرفاً دانشجوياني كه تا تاريخ 12 بهمن ماه كليه پودمان­هاي آموزشي را با موفقيت بگذرانند مجاز به شركت در آزمون هستند.

لازم به ياداوري است آزمون جامع و ارزيابي حرفه­اي پودماني 21 اسفندماه توسط سازمان سنجش آموزش كشور بطور همزمان در سراسر كشور برگزار مي شود.

+ نوشته شده در  شنبه بیست و ششم دی 1388ساعت 14:54  توسط ابوالفضل (مدیر وبلاگ)  | 

” لواش ” محبوب ترین و پرمشتری ترین نان ایران

بر اساس اعلام مدیر پروژه نان صنعتی و ارتقای کیفیت نان وزارت بازرگانی نان لواش 44 درصد بازار مصرف نان در کشور را در اختیار دارد و از این بابت این نان پر مشتری ترین و محبوبترین نان تولید شده در ایران است.

حبیب الله مزروعی با اعلام این مطلب گفت: کل بازار نان در کشور ما در اختیار چهار نان لواش، تافتون، بربری و سنگک است که نان لواش با 44 درصد بازار مصرف در صدر قرار دارد. نان تافتون نیز 35 درصد، نان سنگک حدود 7 درصد، نانهای حجیم و نیمه حجیم نیز 3 درصد را به خود اختصاص داده اند. 11 درصد هم در اختیار سایر نانها است.

این مقام مسئول در وزارت بازرگانی همچنین با اشاره به دورریخت بالای نانهای سنتی اظهار داشت: نان لواش به همان نسبتی که بیشترین میزان مصرف را دارد بالاترین میزان دورریخت را نیز با 44 درصد در اختیار دارد.

مزروعی افزود: نان سنگک و نانهای حجیم و نیمه حجیم نیز در زمینه ضایعات و دورریخت کمترین هدر رفت را دارند به طوری که نانهای حجیم و نیمه حجیم که به روش صنعتی تولید می شوند در این زمینه بهترین شرایط را داشته و کمترین ضایعات را دارند.

مدیر پروژه نان صنعتی در رابطه با حالت ایده آل میزان مصرف نانهای تولید شده به روش صنعتی مانند نانهای حجیم و نیمه حجیم از نظر وزارت بازرگانی گفت: در برنامه صنعتی شدن ما عمدتا به سمت تولید نانهای حجیم و نیمه حجیم خواهیم رفت. تا پایان برنامه پنجم که سال 1393 است پیش بینی کرده ایم باید نانهای صنعتی 40 درصد بازار مصرف را در دست بگیرند.

مزروعی در ادامه گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به میزان مصرف نان در نقاط مختلف کشور گفت: بیشترین مصرف نان و آرد در استانهای مرزی در چهار گوشه کشور است چون بخش زیادی از آرد و نان اختصاص یافته به این استانها به خارج قاچاق می شود. علاوه بر این در مناطقی که دامپروری بیشتر است نان به دلیل قیمت به دامها داده می شود. البته در برخی نقاط روستایی هم مصرف بالا است.

این مقام مسئول در وزارت بازرگانی در پاسخ به سئوالی در رابطه با وضعیت آینده نانهای سنتی و محلی تولید شده در استانهای مختلف کشور با توجه به تلاش برای صنعتی شدن فرایند تولید نان در کشور تاکید کرد: بر اساس برنامه های ما در صنعتی شدن پخت نان برای هر منطقه جغرافیایی و هر استان تولید نان محلی آن منطقه هم مد نظر قرار دارد و برنامه داریم تولید نانهای محلی را نیز در فرآیند صنعتی شدن توسعه دهیم.

+ نوشته شده در  دوشنبه بیست و یکم دی 1388ساعت 10:27  توسط ابوالفضل (مدیر وبلاگ)  | 

ایران بالاترین سرانه مصرف نان را در جهان دارد

معاون وزیر بازرگانی گفت: واردات گندم را از مردادماه امسال با مشخص شدن افزایش تولید داخلی گندم مسدود كردیم.

حمید علیخانی دیروز در جمع خبرنگاران در رابطه با واردات ۴ میلیون تن گندم در سال جاری افزود: براساس مصوبه هیات دولت كه به وزارت بازرگانی ابلاغ شده است وزارت بازرگانی مجاز بود برای سال ۸۷ و ۸۸ حدود ۱۲ میلیون و ۲۱۰ هزار تن گندم وارد كشور كند كه از ۷ میلیون تن گندم در نظر گرفته شده برای سال گذشته، ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تن این محصول وارد كشور شد كه باقیمانده آن یعنی یك میلیون و ۲۰۰ هزار تن آن كه مربوط به تعهد سال گذشته بود امسال وارد ایران شد. همچنین امسال نیز یك میلیون و ۸۰۰ هزار تن گندم وارداتی كشور بود كه در مجموع ۳ میلیون تن آن توسط دولت وارد كشور شده و بقیه واردات از سوی بخش خصوصی بوده است.

وی افزود: از آنجا كه باید سال ۸۷ و ۸۸ حدود ۱۲ میلیون و ۲۱۰ هزار تن گندم وارد كشور می‌شد؛ اما در این مدت ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تن گندم وارد كشور شده است در نتیجه می‌توانیم بگوییم ۳ میلیون تن به دلیل كشت بسیار خوب این محصول در سال جاری وارد كشور نشده است.

وی ۲ قیمتی بودن آرد در كشور را باعث افزایش ضایعات دانست و گفت: یك كیلوگرم گندم با احتساب هزینه حمل ۳۲۷ تومان می‌شود كه با افزون هزینه انبارداری (۴۹ ریال)‌، هزینه آسیابانی (۹۲ ریال)‌، هزینه حمل آرد (۵۷ ریال)‌ و افت تولید حمل و… (۶۰۰ ریال)‌ در مجموع بهای یك كیلو آرد ۴۰۶ تومان تمام می‌شود كه ما آن را به قیمت یارانه‌ای هر كیلو ۷۵ ریال به نانوایی‌ها می‌دهیم.

علیخانی با اشاره به وجود بیش از ۵۷ هزار واحد نانوایی در كشور تصریح كرد: نانوایی‌های كشور حدود ۱۰ میلیون و ۶۶۰ هزار تن گندم نیاز دارند كه به طور میانگین ۸۵۰ تا ۹۰۰ هزار تن نیاز ماهانه نانوایی‌های كشور به این محصول می‌شود. علیخانی ادامه داد: در حال حاضر ۳۸ درصد نانوایی‌ها مربوط به نان لواش، ۴/۲۴ درصد تافتون و ۳/۲۱ درصد مربوط به بربری است، اما نان سنگگ كه بهترین نان محسوب می‌شود فقط ۷/۶ درصد از این سهم را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به این كه هم‌اكنون به ازای هر ۱۲۰۰ نفر یك نانوایی در كشور داریم، تاكید كرد: مصرف سرانه نان در ایران ۱۶۲ كیلو است كه بالاترین مصرف سرانه در جهان است.

مدیرعامل شركت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران درباره روند پرداخت یارانه نان و آرد در كشور گفت: یارانه نان در سال‌جاری۴۴۰۰ میلیارد ریال بوده كه نسبت به سال‌های پیش روند صعودی داشته است، به عبارت دیگر در حالی كه هر نفر ایرانی به طور متوسط در سال ۷۶ حدود ۷۱۶۰ تومان یارانه دریافت می‌كرده، این یارانه امسال به هر نفر به ۴۲ هزار تومان رسیده است. وی افزود: اگر بتوانیم تنها یك درصد ضایعات را كاهش بدهیم، باعث می‌شود ۴۴۰ میلیارد ریال هزینه‌ها كاهش یابد. معاون وزیر بازرگانی تصریح كرد: بهای نان واقعی نیست و نمی‌توان برای هر نانوایی پاسبان گذاشت و برای آن كه ضایعات كاهش یابد، باید قیمت نان واقعی شود.

علیخانی در خصوص ظرفیت سیلوهای كشور گفت: تا پیش از انقلاب ظرفیت سیلوهای كشور ۷۰۸ هزار تن بود كه از سال ۵۷ تا ۸۳ به حدود ۳ میلیون و ۳۰۴ هزار تن رسیده و از سال ۸۳ تاكنون هم ۲ میلیون و ۳۸۱ هزار تن سیلو در كشور ساخته شده است.

معاون وزیر بازرگانی خاطرنشان كرد: در حال حاضر ۳۴۲ كارخانه فعال تولید آرد با ظرفیت اسمی بیش از ۱۸ میلیون تن وجود دارد كه این كارخانه‌ها هم‌اكنون با ظرفیت حدود ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تن كار می‌كنند، ازاین‌رو تنها از ۴۷ درصد ظرفیت خود در زمینه تولید آرد بهره می‌برند و در صورت استفاده از ظرفیت كامل، امكان این كه به هاب (مركز هدایت)‌ منطقه در این زمینه تبدیل شویم، وجود دارد.

وی بهای آرد را فقط ۵ درصد هزینه تمام شده برای نان دانست و گفت: یك نانوا هزینه‌های دیگری هم مانند دستمزد كارگر، آب و برق، حمل‌ونقل و… دارد كه قیمت آرد تنها ۵ درصد از بهای نان را تشكیل می‌دهد كه دولت برای آن یارانه می‌دهد و بابت ۹۵ درصد هزینه‌های دیگر یارانه‌ای دریافت نمی‌كند، ازاین‌رو باید برای شرایط پخت نان از سوی مسوولان ذی‌ربط تدابیری اندیشیده شود.

+ نوشته شده در  دوشنبه بیست و یکم دی 1388ساعت 10:25  توسط ابوالفضل (مدیر وبلاگ)  | 

تصاویری از سومین نمایشگاه نان تهران



ادامه تصاویر در ادامه ی مطلب ..

ادامه مطلب
+ نوشته شده در  شنبه بیست و هشتم آذر 1388ساعت 13:14  توسط ابوالفضل (مدیر وبلاگ)  | 

سومين نمايشگاه بين المللي صنعت نان به کار خود پايان داد

سومين نمايشگاه بين المللي صنعت نان که از سه روز پيش در محل دائمي نمايشگاههاي بين المللي تهران برپا شده بود ، عصر جمعه در مراسمي با حضور وزير بازرگاني به کار خود پايان داد .
به گزارش خبرنگار واحد مرکزي خبر ، اين نمايشگاه در فضاي سرپوشيده حدود 8 هزار و 800 متر مربع و با حضور 76 شرکت داخلي و 25 شرکت خارجي از 14 کشور برگزارشد .
در اين نمايشگاه شرکت هايي ازآلمان، چين، هلند، ترکيه، فرانسه، سوئد، سوئيس، انگليس، ژاپن، ايتاليا، يونان، کانادا، لبنان و امارات عربي متحده ماشين آلات توليد آرد و نان صنعتي، تجهيزات مربوط به سيلو، تجهيزات نمايشگاهي و صنايع بسته بندي خود را دراين نمايشگاه به نمايش گذاشتند .
علاوه براين توليد کنندگان خمير مايه ، توليد کنندگان آرد و مشاوران نان صنعتي در سومين نمايشگاه بين المللي صنعت نان حضور داشتند .
وزير بازرگاني در مراسم اختتاميه اين نمايشگاه ، از 20 شرکت داخلي و 4 شرکت خارجي برتر نمايشگاه با اهداي لوح تقدير ، تجليل کرد .
مدير عامل شرکت بازرگاني دولتي ايران در اين مراسم ارائه روش هاي نوين توليد نان و فرهنگ سازي براي مصرف نان صنعتي و تشويق سرمايه گذاران براي سرمايه گذاري در اين صنعت را از اهداف برگزاري نمايشگاه دانست .
حميد عليخاني حرکت به سمت توسعه توليد نان صنعتي را راهبرد اساسي شرکت بازرگاني دولتي ايران اعلام کرد .
وي گفت : بهينه سازي توليد نان ، بهداشتي شدن محيط توليد ، استفاده از فناوري هاي نوين ، کاهش ضايعات نان ، صرفه جويي در وقت مردم و توليد انبوه نان را از ويژگي هاي توليد نان صنعتي است .

+ نوشته شده در  شنبه بیست و هشتم آذر 1388ساعت 13:2  توسط ابوالفضل (مدیر وبلاگ)  | 

الزامی بودن تک‌نرخی شدن آرد برای صنعتی‌شدن نان

رییس هیات مدیره انجمن نان‌های صنعتی و ماشینی کشور اعلام کرد: تحقق تولید نان صنعتی با آراد چند نرخی امکان پذیر نیست.
 رییس هیات مدیره انجمن نان‌های صنعتی و ماشینی کشور اعلام کرد: تحقق تولید نان صنعتی با آراد چند نرخی امکان پذیر نیست.
به گزارش فرازنیوز، مجید با بیان اینکه کارشناسان این انجمن بارها نسبت به روش ناصحیح اجرای طرح صنعتی شدن تولید نان هشدار داده‌اند، عنوان کرد: شکل‌گیری تولید نان صنعتی و دستیابی به اهداف آن در زمانی که فاصله آرد یارانه‌ای خبازی‌ها و آراد آزاد برای کارخانجات تولید صنعتی وجود داشته باشد امکان پذیر نخواهد بود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر سه نرخ 750 ریال، 450 ریال و سه هزار و 500 ریال برای آرد تعیین شده است افزود: معتقدیم امکان شکل‌گیری تولید نان صنعتی با آراد 350 تومانی ضعیف بوده و با توجه به حجم بالای تولید آن این امر شدنی نیست.
قهرمانان درباره پیشنهادات ارائه شده از سوی بخش خصوصی به وزارت بازرگانی خاطرنشان کرد: در مکاتباتی که با وزارت بازرگانی داشته‌ایم پینشهاد تک نرخی شدن قیمت آراد را مطرح کرده و خواستار توزیع سهل و راحت‌تر آن شده‌ایم و معتقدیم تا زمانی که بحث تک نرخی شدن محقق نشود اجرای طرح صنعتی شدن تولید نان نیز امکان پذیر نخواهد بود.
به اعتقاد وی با بالا بودن سرمایه مورد نیاز برای ایجاد واحدهای صنعتی تولید نان و همکاری نکردن بانک‌ها در اعطای تسهیلاتی یکی از مهمترین موانع موجود بررسی راه ایجاد واحدهای تولید نان صنعتی است که توجیه اقتصادی آن را زیر سوال می‌برد.
رییس انجمن نان‌های صنعتی و ماشینی همچنین با اشاره به صدور 1400 مجوز ایجاد واحد صنعتی تولید نان عنوان کرد: در حال حاضر برخی نان‌های صنعتی با آرد 45 تومانی فعالیت دارند که با آزاد شدن قیمت آرد این واحدها قطعا تعطیل خواهند شد.
به گفته قهرمانان در حال حاضر 128 واحد صنعتی تولید نان صنعتی در کشور وجود دارد که با ظرفیت پنج تن فعالند در حالی که براساس مصوبه جدید واحدهای صنعتی باید با ظرفیت حداقل 20 تن فعالیت کمتر در حالی که الزام به چنین ظرفیتی از نظر فعالان این عرصه فاقد توجیه اقتصادی است.
وی در خاتمه اذعان کرد: در توزیع سرمایه‌گذاری برای واحدهای صنعتی تولید نان در کشور دولت باید مناطق و جمعیت ساکن در آن را نیز مورد توجه قرار دهد.
+ نوشته شده در  دوشنبه سی ام دی 1387ساعت 23:53  توسط ابوالفضل (مدیر وبلاگ)  | 

توزيع نان غني شده در مدارس شهر تهران

دبير کميته‌ ملي تغذيه مکمل مدارس از توزيع نان صنعتي غني شده در مدارس مناطق 19 گانه شهر تهران خبر داد.
حميد يعقوبي ‌فر در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: در اين طرح دانش آموزان هفته‌اي 3 بار به همراه شير 50گرم نان غني شده با كشمش، شكلات، خرما و گردو دريافت مي‌کنند.
وي افزود: بيش از 800 هزار نفر از دانش‌آموزان دوره هاي ابتدايي و راهنمايي، مدارس شبانه روزي و استثنايي، مراکز نگهداري کودکان بي سرپرست و همچنين مهدهاي کودک يارانه‌ بگير سازمان بهزيستي شهر تهران تحت پوشش طرح دريافت نان غني شده قرار دارند.
وي افزود : پيش از اين نان غني شده فقط در مدارس مناطق جنوبي شهر تهران توزيع مي شد.
يعقوبي‌فر يكي از اهداف توزيع نان غني‌شده در مدارس را فرهنگ‌‌سازي‌ در استفاده از نان‌هاي سبوس‌دار و غني‌شده در كشور دانست و گفت: نان غني‌ شده در مدارس نياز كامل روزانه دانش‌آموزان را تامين مي‌كند و همچنين باعث بهبود رشد جسمي، افزايش توانايي ذهني و ارتقاي وضعيت تحصيلي مي‌شود.
دبير کميته‌ ملي تغذيه مکمل مدارس اضافه کرد: در حال حاضر سه کارخانه در تهران نان‌هاي غني شده براي دانش‌آموزان تهيه مي کنند و براي اجراي اين طرح در مدارس ساير مناطق شهر تهران نيز با 3 کارخانه ديگر قرار داد بسته‌ايم.
يعقوبي‌فر از مديران مدارس و اولياي دانش‌آموزان خواست هرگونه اشكال در باره توزيع نان غني شده در مدارس را با شماره تلفن ‌هاي 88913865 و 82282578 اطلاع دهند

+ نوشته شده در  جمعه بیست و هفتم دی 1387ساعت 15:6  توسط ابوالفضل (مدیر وبلاگ)  | 

شيوه نرم براي حذف يارانه نان

افزايش قابل توجه تعداد نانوايي هايي كه با آرد آزاد پخت مي كنند در سطح تهران، نشان دهنده استفاده دولت از شيوه تدريجي و نرم براي حذف يارانه نان است.

به گزارش خبرنگار «آينده»، افزايش بيش از حد صف هاي نانوايي ها با نرخ دولتي، كه موجب اتلاف ساعت ها وقت شهروندان مي شود، در كنار افت كيفيت و وزن نان پخت شده با آرد دولتي، موجب گرمي تدريجي بازار نانوايي هاي با آرد آزاد شده است.

اين نانوايي ها كه اكثرا به پخت نان بربري با تنور گردان و يا نان هاي لواش و تافتون مي پردازند، نان خود را تقريباً به دو برابر قيمت نان پخت شده با آرد دولتي به فروش مي رسانند و به همين علت اكثر آنها هنوز با استقبال وسيعي مواجه نشده اند. اما به صورت تدريجي بر مراجعه شهرونداني كه قادر به حضور در صف هاي طويل نانوايي هاي عادي نيستند، به اين گروه از نانوايي ها كه با آرد آزاد پخت مي كنند، افزوده مي شود.

گرچه در ابتداي پائيز و با افتتاح اولين كارخانه بزرگ توليد نان صنعتي كه با حضور رئيس جمهور و تبليغات گسترده انجام شد، به نظر مي رسيد نان صنعتي گزينه جايگزين نان سنتي يارانه اي باشد؛ اما با توجه به عدم وجود نان صنعتي در سبد مواد غذايي، گزينه فروش نان سنتي با آرد آزاد نيز به عنوان يكي از جايگزين های اصلي حذف يارانه نان سنتي مطرح شده است.

گفته مي شود در شرايط فعلي، يارانه نان به بيش از سه هزار ميليارد تومان در سال مي رسد كه با توجه به طرح پرداخت نقدي يارانه ها و كاهش شديد قيمت نفت، دولت براي تأمين منابع مالي اين طرح ناگزير به حذف يارانه نان در فاز دوم اجراي طرح تحول اقتصادي خواهد بود.


منبع:ayandenews
+ نوشته شده در  جمعه بیست و هفتم دی 1387ساعت 14:29  توسط ابوالفضل (مدیر وبلاگ)  | 

افتتاح سايت رسمي صنعت نان،شيريني و شكلات

IranBakery.com

قابل توجه بازدیدکنندگان محترم ٬ علاقه مندان و دست اندرکاران صنایع آرد ٬نان ٬شیرینی و شکلات....

بزودی سایت رسمی IranBakery.com  افتتاح خواهد شد

اين سايت حاوي آخرين اخبار،مطالب،گزارشات،مقالات،آموزش،معرفي،نمايشگاه ها و ساير عناوين مرتبط با صنعت نان،كيك و كلوچه،شيريني و شكلات و صنايع آرد مي باشد.

+ نوشته شده در  پنجشنبه بیست و ششم دی 1387ساعت 23:53  توسط تيمسار  | 

جلسه تودیع آقای مهندس سابقی (ریاست سابق مرکز آموزش عالی عالیزاد-هشتگرد) برگزار شد

ایران فود نیوز- جلسه هیئت مدیره و تودیع آقای مهندس سابقی (ریاست سابق مرکز آموزش عالی عالیزاد-هشتگرد) و معارفه آقای مهندس عیوض زاده برگزار شد.
به گزارش ایران فود نیوز این جلسه با حضور اعضای هیئت مدیره (آقای تیمسار محمدی-دکتر رضوی-دکتر حسینی-مهندس خوئینی-مهندس سابقی-مهندس عیوض زاده -آقای موحد و آقای مهندس فریدون عالی زاد روز شنبه مورخ 23/9/87 در ساعت 4برگزار شد. در این جلسه از زحمات آقای سابقی تشکر شد

 


+ نوشته شده در  پنجشنبه بیست و ششم دی 1387ساعت 23:49  توسط ابوالفضل (مدیر وبلاگ)  | 

مجوز احداث واحد توليدي نان حجيم و نيمه حجيم

فارغ التحصيلان رشته كارداني نان دانشگاه جامع علمي - كاربردي مجوز احداث واحد توليدي نان حجيم و نيمه حجيم مي‌گيرند.
به گزارش ايرنا از روابط عمومي مركز آموزش علمي - كاربردي صنايع غلات قائم (عج) وابسته به دانشگاه جامع علمي - كاربردي، فارغ التحصيلان رشته نان كه اولين گروه از آن‌ها در تيرماه سال جاري وارد بازار كار مي‌شوند مي توانند پس از كسب مجوز از اتحاديه نان‌هاي حجيم و غير حجيم نسبت به احداث واحد توليدي نان اقدام كنند.
اين گزارش حاكيست كه براساس تفاهم نامه مركز علمي - كاربردي صنايع غلات قائم (عج) و اتحاديه نان‌هاي حجيم و غير حجيم ، اتحاديه مزبور متعهد شده است كه به منظور خود اشتغالي فارغ التحصيلان رشته نان برغم محدويت‌هاي موجود مجوز لازم براي احداث واحد توليدي نان نيمه صنعتي حجيم و نيمه حجيم را صادر و براي توسعه اشتغال دانش آموختگان اين رشته اقدامات لازم را انجام دهد.
در اين تفاهم نامه همچنين تاسيس دوره كارشناسي نان در مركز آموزش صنايع غلات قائم (عج)، منطبق با معيارهاي وزارت علوم و تحقيقات و فناوري و استاندارهاي آموزشي دانشگاه جامع علمي - كاربردي پيش بيني شده است.

+ نوشته شده در  پنجشنبه بیست و ششم دی 1387ساعت 23:38  توسط ابوالفضل (مدیر وبلاگ)  | 

جشن فارغ التحصيلي اولين دانش آموختگان مهندسي آرد

+ نوشته شده در  پنجشنبه بیست و ششم دی 1387ساعت 0:51  توسط ابوالفضل (مدیر وبلاگ)  | 

متن گفتگوي رياست محترم دانشكده غلات با خبرگزاري ايسنا

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بازرگاني
دانشكده‌ غلات كه از سال 46 راه‌اندازي آن با هدف آغاز به كار دانشگاه آرد و نان مطرح بوده است در سال 83 با هدف ارتقاء سطح آموزشي در غلات از جمله آرد، نان، شيريني سازي و ساير رشته‌هايي كه براي صنايع كاربرد دارند فعاليت رسمي‌تر خود را آغاز كرد.
به گزارش خبرنگار بازرگاني ايسنا، اين دانشكده تنها دانشكده نان در كشور محسوب مي‌شود كه در آن مقطع كارداني تدريس شده و رشته مهندسي آردسازي تا مقطع كارشناسي و نيز شيريني‌سازي در همين مقطع دارد.
سابقي‌ ـ رييس اين دانشكده ـ در گفت‌وگو با ايسنا با بيان اينكه بخش عمده‌اي از دانشجويان دانشگاه غلات و شاغلان در اين صنعت را تشكيل مي‌دهند عنوان كرد: متاسفانه در كشورمان در حال حاضر يك نفر متخصص نان نيست و اين دانشگاه براي اولين بار اقدام به آموزش تخصصي توليد نان كرده است. چرا كه نان صنعتي براي اجرا شدن به كاردان نياز دارد تا با خطوط توليد فعاليت كرده و آشنا باشد.
وي خبر داد كه در حال حاضر طرح حضور تكنسين ناظر در نانوايي‌هاي سطح كشور در اين دانشگاه در دست بررسي است عنوان كرد: طبق اين طرح هر 20 واحد نانوايي يك تكنسين ناظر خواهد داشت كه بر روند تامين مواد اوليه، توليد، بهداشت كارگاه‌ها و نيز آموزش براي جلوگيري از ضايعات نان نظارت خواهند كرد.
سابقي با اشاره به همكاري دانشگاه علمي ـ‌ كاربردي با دانشكده غلات عنوان كرد: رييس دانشگاه علمي ـ‌ كاربردي حمايت‌هاي ويژه‌اي از دوره‌هاي آرد و نان دارد و در حال حاضر نيز پيگير اجراي اين دوره‌ها هستيم.
به گفته وي 70 درصد دوره‌هاي مربوط به نحوه توليد آن عملي است و در حال حاضر كارگاه‌هاي مجهز پخت نان عنواع شيريني و بيسكويت براي اين منظور در نظر گرفته شده و تعامل ارتباط با كارخانجات آرد براي كارورزي متخصصاني كه در حال تربيت هستند برقرار شده است.
رييس دانشكده غلات همچنين درباره تاثيرگذاري اين دانشكده و نيز ارتباط و تعامل بخش علمي با صنعت فعال در حوزه آرد و نان نيز گفت: اين دانشكده نيازمندي‌هاي صنعت را در اختيار استاتيد گذاشته و به عنوان گزارش تحقيقي در اختيار دانشجو قرار داده و تيم‌هايي براي بررسي موارد اعلام شده تشكيل مي‌شود و در نهايت اين تحقيقات به شكل كتابچه كامل در اختيار مراكز ذي‌ربط قرار مي‌گيرد.
وي بر لزوم آموزش بدنه‌ اجرايي دولت براي نهادينه شدن رويكرد علمي به موضوع آرد و نان تاكيد كرد و گفت: براي دستيابي به هدف توليد نان صنعتي آموزش‌ها بايد براساس تكنولوژي‌هاي جديد باشد چرا كه راهي به جز صنعتي شدن توليد نان نداريم.
به گفته وي براي صنعتي شدن توليد نان تربيت نيروي انساني در زمينه‌ تكنولوژي پخت نان، آرد سازي، شيريني سازي ضروري است.
سابقي درباره وضعيت نان نيز عنوان كرد: شرايط توليد نان در حال حاضر وضعيت مطلوبي ندارد اما به نظر مي‌رسد تلاش گسترده‌اي براي رفتن به سمت بهبود كيفيت نان در حال انجام است كه اميدواريم با هدفمند شدن يارانه‌ها به ارزش و جايگاه واقعي خود دست يابد.
همچنين قهرمانان ـ يكي از استاتيد اين دانشكده و رييس انجمن كارخانجات نان صنعتي ـ نيز به ايسنا گفت: طرح صنعتي شدن توليد نان در سال 75 نيز پيگيري مي‌شد و براساس تصميمي كه در آن زمان اتخاذ شده بود بر توليد نان در تناژ پنج تن تاكيد مي‌شد.
وي افزود: براساس تبصره 5 قانون بودجه سال 75 حتي زمين، برق و امكانات ويژه‌اي به واحدهاي توليد نان اختصاص مي‌يافت اما پس از شروع اين پروژه‌ها حمايت‌ها قطع شد و اين طرح به نتيجه نرسيد.
قهرمانان تاكيد كرد: حلقه مفقوده‌اي كه در سال 75 موجب اجرا نشدن طرح صنعتي شدن نان شد هدفمند نبودن يارانه‌ها بود لذا معتقدم اگر مجلس در آن زمان هدفمند شدن يارانه‌ها را تصويب مي‌كرد به طوري كه سالانه 10 درصد از يارانه كم مي‌شد در حال حاضر با چنين مشكلي مواجه نبوديم.
وي از اينكه در تبصره جديد و توليد 20 تن تاكيد مي‌شود انتقاد كرد و گفت: بايد از تجربيات گذشته درس گرفته و اجازه ندهيم تا سرمايه‌ها و انگيزه براي صنعتي شدن نان از بين برود.
قهرمانان تاكيد كرد كه اولين گام براي موفقيت در صنعتي شدن نان تعامل درباره قيمت نان و نيز بحث آرد يارانه‌اي است. بنابراين بايد ابتدا نرخ نان را يكسان سازي كرده سپس به بهسازي مجتمع‌هاي نان سنتي و صنعتي بپردازيم و بزرگراهي ايجاد كنيم كه هر ماشيني قادر به حركت در آن باشد.

منبع: ايسنا 1387/09/08

+ نوشته شده در  پنجشنبه بیست و ششم دی 1387ساعت 0:50  توسط ابوالفضل (مدیر وبلاگ)  |